Passende tuin bij een bijzondere, moderne dijkwoning

De tuin van deze opdrachtgever bestond vooral uit gras en grind. Dit was juist wat de klant niet wilde. Alleen de kip moest blijven staan, want die heeft een historische waarde omdat de kinderen daar vroeger mee speelden.

Het ontwerp van de gerenoveerde tuin is geheel afgestemd op de moderne strakgebouwde dijkwoning. Net als het huis bestaat ook de tuin vooral uit rechte lijnen. Om hier wat speelsheid in aan te brengen zijn er buxusbollen geplaatst. De grote hoogteverschillen zijn opgevangen door verschillende traptreden en een oplopend pad van hergebruikte tegels naar het terras op de tweede verdieping van het huis, gelijk aan de dijk. De robuuste tegels van het terras zijn nauwkeurig gekozen bij de hergebruikte tegels van het pad. 

De tuin biedt een mooi uitzicht vanuit de luxe verwarmde serre. Ook moest er plaats gemaakt worden voor een hardhouten hottub waarin de klant in de avonduren kan genieten van zijn tuin dankzij de aangebrachte sfeerverlichting. Deze hottub wordt verwarmd door een houtkachel. Daarom is er door ons een haardhok naast geplaatst dat tevens het zicht op de dijk breekt en dus wat extra privacy biedt. Een mooi uitdagend project voor Van Arkel Tuinverzorging!