Een onderhoudsvriendelijke patiotuin

Een project ontworpen en aangelegd door van Arkel Tuinverzorging. Deze tuin is omgeven door muren. Dit noem je een patiotuin.

De bewoners zijn gepensioneerd en vanuit hun appartement verhuisd naar deze woning, voornamelijk omdat zij een tuin misten. Met het ouder worden veranderen de behoeften en eisen voor een woning, maar ook zeker voor de tuin!

Allereerst is het belangrijk dat de tuin onderhoudsvriendelijk is. Ook zijn brede paden en een goede buitenverlichting belangrijk voor een veilige tuinbeleving. Vandaar dat wij hebben gekozen voor de tegel Geo Ceramica van MBI. De tegels zijn gevoegd met polymeervoegsel. Deze tegels worden niet glad, verkleuren en krassen niet en er hecht nauwelijks vuil aan. Kortom, een veilige tegel waar jarenlang plezier aan kan worden beleefd.

Uiteraard is er in deze tuin ook beplanting aanwezig. Hiervoor zijn verhoogde borders aangelegd die ervoor zorgen dat men minder ver hoeft te bukken. De beplanting in deze borders is laag en bodembedekkend zodat het onkruid weinig kans krijgt.

Het tuinstel zal plaats krijgen op het terras zodra de lente zon wat meer haar best gaat doen en dan kunnen deze mensen heerlijk buiten genieten van hun senioren tuin!