Een mooi project bij een strakke hoekwoning in Zwijndrecht

Deze moderne tuin is zeer onderhoudsvriendelijk, wat tegenwoordig heel populair is. We hebben keramische tegels gelegd die gevoegd zijn, waardoor onkruid tussen de tegels vrijwel onmogelijk is.

In de tuin zit een hoogteverschil van bijna een halve meter tussen de garage en de woning. Dit verschil was voor ons een mooie en soms lastige uitdaging wat is opgelost door traptreden midden in de tuin met plantvakken aan beide kanten waar rode zuilvormige beuken in geplant zijn. Deze beuken maken op een mooie manier onderscheid tussen het voorste gedeelte, gelijk aan de woning, en het achterste gedeelte wat gelijk is met de garage.

Op de luchtfoto van deze tuin ziet u duidelijke lijnen lopen. Deze lijnen zijn op het huis afgestemd wat zorgt voor rust en een mooie eenheid. Zo is de lijn vanuit de achterdeur heel goed te zien door de trap en het groene vak met de in elkaar overlopende taxusbollen. Deze 'taxuswolk' is overigens een mooi alternatief voor de buxus waar we tegenwoordig allemaal wat huiverig voor zijn in verband met de buxusrups.

Ook in deze tuin hebben wij een overkapping geplaatst. Een onderkomen waar veel vraag naar is. Als u van het buitenleven houdt en ook in de herfst en in de lente wilt genieten van de natuur, is een overkapping een uitstekende keuze. In deze overkapping wordt een eethoek geplaatst en een bar, waardoor er tot in de late uurtjes genoten kan worden van dit onderkomen en het uitzicht op een mooie tuin, met gezellige tuinverlichting. De tuinverlichting die is aangebracht zorgt ervoor dat de rode beuken 's avonds in een romantisch licht worden gezet.

Ook naast de overkapping is er genoeg ruimte voor een zithoek. Om de privacy hier te waarborgen zijn er groenblijvende leibomen geplaatst.

Als laatste uitdaging liep er nog een smalle strook grond langs het huis. Dit was eigenlijk een stuk nutteloze ruimte wat wij nuttig hebben gemaakt door er een berging neer te zetten. Deze berging heeft aan beide kanten een deur waardoor je van de achtertuin nog steeds langs het huis naar de voortuin kan lopen. De berging is net als de overkapping gemaakt met Zweeds rabat. Zweeds rabat is minder gevoelig voor scheuren, het vasthouden van vocht en stof en het doordringen van regenwater. Het is en blijft natuurlijk hout, wat door de verschillende weersomstandigheden altijd zal blijven werken!