Heerlijke geniettuin in Barendrecht

Soms is kiezen moeilijk, want deze tuin heeft verscheidene terrassen die allemaal verschillend en bijzonder zijn. Een overdekt terras om ’s avonds nog wat langer buiten te zitten, of ’s middags uit de hitte van de zomerzon. Ook lekker zitten en genieten op een bankje aan de waterkant is mogelijk, vooral als het niet te warm is.

Het hart van deze achtertuin bestaat uit wintergroene planten en niet, zoals vaak het geval is, uit straatwerk. Het terras is ondergeschikt gemaakt aan de tuinbeleving vanuit de woning. Hoe vaak zien we niet dat het uitzicht uit de woning wordt ontsierd door een markante tuinset? Niet alleen uit de woning is het centrale groene vak zichtbaar. Ook vanuit de fraaie overkapping en vanaf, door haagjes aan drie zijden omsloten terras, kan genoten worden van het groene hart.

In het verlengde van deze beplanting is een bijzondere en brede trap gemaakt die toegang geeft tot het terras bij het water. Deze stoere betonnen trap, gemaakt van verlijmde betonbielzen en zwembadranden in een oudhollandse textuur, is uitgelijnd met de erker van de woning en is geplaatst tussen stevige grondkeringen van hardhouten damwandplanken.

Let eens op de fraaie details van de overkapping: de fraaie dakrand; het houten vakwerk, de gemetselde bakstenen poertjes en muurtjes en de ingetogen maar fraaie zinken verlichtingsarmaturen. Ook zijn er extra buitenstopcontacten aangebracht zodat bijvoorbeeld de mobiele telefoon of tablet ook buiten opgeladen kunnen worden.

Ook de linker zijtuin van de woning heeft een metamorfose ondergaan. Zo is er meer ruimte voor groen gemaakt, zijn mooie houten pergola’s geplaatst, is een compacte fietsenberging ingepast en zijn de aanwezige gebakken klinkers opnieuw verwerkt tot een sfeervolle bestrate buitenplek.

Het tuinontwerp is gemaakt door Gilbert de Jong en de vakkundige aanleg is verricht door van Arkel Tuinverzorging.