Een project in vtwonen stijl

Dit voorjaar realiseerden wij een bijzondere tuin bij een nieuwbouw huis in Papendrecht. Dit huis is als eerste huis van het hele project gebouwd.
Echte blikvangers in deze tuin zijn wel de duostone vtwonen buitentegels.
Deze tuin zorgt voor een huiskamergevoel door het sfeervolle effect van de ‘vloerkleden’ van de Flower White on Black tegels. Een sfeervol ontwerp, met alle voordelen van keramische tegels. Makkelijk in onderhoud, vrijwel onverslijtbaar, en zonder groene aanslag.

Via een pergola in het hart van de tuin loopt een pad naar het achterterras en naar het schuurtje met de overkapping die tegenwoordig bijna onmisbaar is in de tuin en ervoor zorgt dat je ook tijdens wat minder lekker weer buiten kan zitten. Rondom het huis zijn spotjes in de grond aangebracht die het huis verlichten. ’s Avonds is dit een prachtig gezicht waarvan op het achterterras of vanuit de overkapping genoten kan worden.

Om de symmetrie in de tuin nog extra te versterken zijn er twee witte aluminium bakken geplaatst met daarin krentenboompjes en siergrassen. Dit geeft tegelijkertijd door de hoogte een interessante onderbreking in de tuin.

Rondom zijn twee verschillende schuttingen geplaatst. Een composietschutting die weinig onderhoud vraagt en veel privacy biedt en een klimopschutting die zorgt voor warmte door zijn mooie groenblijvende kleur. Ook in de voortuin zijn groenblijvende bomen geplaatst. Dit biedt wat privacy in huis en ook in de winter is wat groen in de tuin een mooi gezicht.