Project in Barendrecht

Eind februari zijn wij gestart met dit project in Barendrecht. De bewoners zijn al veel jaren vertrouwde klanten van ons en wij kregen ook nu weer een prachtige opdracht van hen.  Het huis werd flink verbouwd en de tuin moest helemaal gerenoveerd worden. Het ontwerp hebben wij laten maken door onze vaste tuinontwerper. Een van de belangrijke wensen was een veilige tuin met een mooi grasveld voor de kleinkinderen. De leibomen in de voortuin zijn in het ontwerp meegenomen om deze te behouden in het nieuwe plan. Vroeger werden de leibomen veel aan de zuidzijde van boerderijwoningen geplaatst om als zonwering te dienen.

Omdat de tuin aan het water ligt moet deze goed beschermt worden. Het is van groot belang dat een beschoeiing met uiterste precisie geplaatst wordt. Hier is vakmanschap voor nodig en daar staat van Arkel Tuinverzorging voor. Tegelijk kon er drainage worden aangelegd. Dit zorgt voor een goede waterhuishouding wat in ons klimaat bijna onmisbaar is.
Aan de overkant van het water loopt een dijk. Om wat privacy in de tuin te creëren zijn er leibomen langs de beschoeiing geplaatst en sierappelbomen in het gras.

In de tuin zijn de oude klinkers hergebruikt en hier zijn oudhollandse tegels aan toegevoegd. Dit is helemaal in lijn met de stijl van de woning. Wij werken graag met Schellevis tegels omdat zij trapelementen, tegels en muurelementen van hetzelfde materiaal hebben in verschillende formaten. Zo komen de tegels op verschillende manieren terug in de tuin.

Uiteraard kan er ’s avonds ook volop genoten worden van het uitzicht. Op verschillende plaatsen zijn spotjes aangebracht onder de beplanting dat zorgt voor een warme gezellige uitstraling.