Hoe zou het weer er in 2020 uit gaan zien?

We vragen ons allemaal in de wintermaanden wel eens af hoe het naderende voorjaar en de zomer eruit zullen gaan zien. Natuurlijk is niets zo onvoorspelbaar als het weer, maar toch vonden wij het interessant om eens wat voorspellingen te lezen.
Kou is zeldzaam deze winter. Het is al bijna eind januari en pas in de nacht van 20 op 21 januari was er voor het eerst sprake van matige vorst. In Maastricht werd het -5,4 graden Celsius. ,,Zo laat in de winter pas de eerste keer matige vorst komt absoluut heel weinig voor", vertelt de weerman van Weerplaza.
In het sterk opwarmende klimaat is de kans groot dat het opnieuw een warm jaar wordt. De seizoensmodellen schetsen voor komend jaar opnieuw veel te warme maanden en geen enkele te koude maand. Veel maanden verlopen nat, maar juist in de lente is de kans op droog weer groter. Voor de lentemaanden maart, april en mei wordt bovengemiddeld warm weer berekend. Een hogere gemiddelde temperatuur betekent een kleinere kans op vorst in maart en een grotere kans op vroege lentedagen (15 graden of meer). Naarmate de lente vordert is er een verhoogde kans op (zomers) warme dagen.

Hoe heerlijk zou het zijn om op deze zomerse dagen in de lente al te kunnen genieten van een keurig aangelegde en onderhouden tuin? Wij helpen u graag met een mooi ontwerp en de aanleg of door uw tuin de juiste onderhoudsbeurt te geven.

Lees ook: Een groen gazon begint bij ons!