Van Arkel Tuinverzorging sponsor van KT-Vision CharityCycling

HEERJANSDAM – Van Arkel Tuinverzorging heeft zich als sponsor verbonden aan het KT-Vision CharityCycling team. Van 14 tot 16 september 2016 doet dit team mee aan de Pyreneeën Challenge 2016 van Stichting Ride4Kids.

KT-Vision Charity Cycling bestaat uit 5 Ambachtse fietsers: Jan van der Giessen, Henri Hafkamp, Jaap-Willem Platschorre, Reinier Platschorre, Marco Rietveld en Jan de Leede uit Papendrecht. Zij worden ondersteund door Adriaan Pons uit Hendrik-Ido-Ambacht. In 2015 deden ze mee met Fiets voor een Huis en hebben ze met de afdracht van EUR 8.000 voor 8 duurzame huizen gefinancierd in Bangladesh! In 2016 staat de Pyreneeën Challenge op de planning.

Van Arkel Tuinverzorging

In 2016 is Van Arkel Tuinverzorging een van de sponsors van KT-Vision Charity Cycling. Voor Rogier van Arkel was het niet moeilijk om te besluiten dit doel te steunen. "Wij nemen als Van Arkel Tuinverzorging graag onze verantwoordelijkheid door anderen te laten delen in ons succes en onze welvaart. Ik vind dat mensen die zich zo willen inzetten voor het goede doel, ondersteund moeten worden door het bedrijfsleven! Daarnaast is het voor ons bedrijf heel interessant om ons te verbinden aan een sportief team en zo de groene vitaliteit van Van Arkel uit te stralen."

Stichting Ride4Kids en de Pyreneen Challenge

De Pyreneeën Challenge is voor Stichting Ride4Kids het belangrijkste evenement om geld in te zamelen. Stichting Ride4Kids zet zich in voor kinderen met energiestofwisselingsziekte. Iedere week worden, alleen al in Nederland, 1 à 2 kinderen geboren met deze ziekte. Van deze kinderen sterft 50% voor de leeftijd van 10 jaar, 70% wordt nooit volwassen ..!

In 2015 is er EUR 241.000 opgehaald met de Pyreneeën Challenge en dit wil KT-Vision Charity Cycling in 2016 helpen overtreffen bij de 6e editie ! Ze zullen van 14 tot en met 16 september door de Franse Pyreneeën fietsen over legendarische bergen met namen als Col du Tourmalet, Col d' Aubisque, Col du Soulor, Cirque de Troumouse en Luz Ardiden. Er zijn dagelijks verschillende routes te kiezen. Op die manier fietsen ze in 3 dagen 250 tot 340 kilometers en ruim 7.500 tot 11.000 hoogtemeters! Afzien voor het goede doel!

Voorbereiding

Vanaf maart dit jaar is KT-Vision Charity Cycling bezig met de voorbereidingen om klaar te zijn voor Pyreneeën Challenge . Er is veel gefietst. De meeste teamleden hebben dit jaar al ruim 3.000km in de benen. Ook is er veel energie gestoken in het zoeken van sponsors voor op de wielerkleding. Jan de Leede: “We hebben bewust vroeg in het jaar enkele sponsors benaderd, zodat we al maanden in onze fietskleding door de regio konden fietsen en zo maximale bekendheid voor onze sponsors konden realiseren. Het merendeel van de kilometers wordt toch hier in de regio gemaakt. Maximale zichtbaarheid! Ook op onze website www.charitycycling.nl zetten we onze sponsors prominent neer en kunnen particulieren en bedrijven het goede doel eveneens sponsoren.” Ieder teamlid zorgt ook samen met Adriaan Pons dat er een stukje over de sponsors in de nieuwsbrief komt. “De nieuwsbrief wordt nu door bijna 150 mensen gelezen en staat ook op onze website om na te lezen. Het bereik is groot!”, aldus Adriaan.

Henri en Reinier genieten enorm van het fietsen. “Het is mooi om door de Alblasserwaard en de Hoeksche Waard te fietsen. Maar we gaan ook wel eens naar de Veluwe of in Limburg en België om wat hoogtemeters in de benen te krijgen. Op de fiets krijg je veel mee van je omgeving. Soms is het afzien, maar uiteindelijk toch altijd echt genieten. ”

“Ook het fietsen met z’n zessen is enorm gezellig. Je bent gezond en sportief bezig en hebt vaak nog genoeg adem voor een goed gesprek.”, vult Marco aan. Allen benadrukken ze dat het trainen gericht op een tocht aan het eind van het seizoen erg motiverend is. “Zeker als het een goed doel is waar anderen mee geholpen worden.” Adriaan gaat als begeleider mee naar Frankrijk. “Sinds deze winter ben ik ook een beetje besmet geraakt met het fietsvirus. Een heerlijk sportieve hobby. En eigenlijk ook ontspannen om te doen.”

Nieuwe sponsors

Jan van der Giessen en Jaap-Willem hopen dat CharityCycling een traditie wordt van jarenlang fietsen voor goede doelen. “Het zou mooi zijn als we het op deze manier kunnen volhouden. Er zijn nu eenmaal veel mensen op de wereld die hulp nodig hebben en wij zijn nog lang niet uit gefietst. Hopelijk kunnen we onze hobby en de hulp aan anderen blijven combineren. We hebben ons voorgenomen ieder jaar te evalueren hoe de bedrijfssponsoring verloopt en of er animo is om dit door te zetten. Als het aan ons ligt gaan we ieder jaar op zoek naar bedrijven die het mooi vinden om een goed doel te ondersteunen en duizenden kilometers en uren zichtbaar te zijn in onze regio!”