Tuinaanleg in Hendrik Ido Ambacht

Wij mochten de tuin aanleggen in samenwerking met Heeren van Eijck die hier een prachtige overkapping heeft gebouwd, van alle luxe voorzien. De tuin is ontworpen door Studio Linda Wester. Voor het terras en de oprit zijn Kandla kasseien verwerkt in drainage mortel en afgevoegd om onderhoud te reduceren, denk hierbij aan straatvuil en onkruid.
Kandla is een zeer sterk en duurzaam natuursteen, bestand tegen zware belastingen en alle weersomstandigheden. Het past in zowel modern als klassiek ontwerp en door de rustige neutrale kleur met veel tintverschillen is het makkelijk te combineren met andere producten, zoals in dit geval de grijze Schellevis tegel.

Als beplanting is er gekozen voor een mix van verschillende vaste planten en siergrassen die je op meerdere plekken in de tuin ziet terug komen.

De Ananasguave, ook wel bekend onder de naam Feijoa sellowiana, krijgt mooie witte bloemen met een rood kroontje in de bloeiperiode. Daarna komen er kleine blauwe guave vruchten aan de boom in struikvorm, die verkleuren naar groen. Deze vruchten blijven de hele winter aan de struik hangen. Een prachtige eyecatcher in de pot die in het midden van de tuin is geplaatst.