Tuin bij Kempische woning

Dit project in Hendrik-Ido-Ambacht is bijzonder vanwege de Kempische bouwstijl van de woning. Deze bouwstijl komt oorspronkelijk uit de Kempen in België. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en straalt rust en authenticiteit uit. Wij zijn opzoek gegaan naar een tuinontwerper die goed past bij de bouwstijl van de woning en kwamen terecht bij Peter van der Velden.

Door de lijnen van de woning door te trekken in de tuin, sluit de stijl van het huis naadloos aan op de tuin. De strakke duidelijke indeling in combinatie met de warme uitstraling door gebruik van oude materialen, maakt deze tuin uniek.
Oude materialen zijn bijvoorbeeld het Portugees graniet en het Zweeds graniet. Dit praktisch onverwoestbare natuursteen geeft de tuin een authentieke uitstraling. De bodemstabilisatie, drainagemortel en voegmortel zorgt voor een duurzame en langdurige oplossing tegen onkruidgroei en voorkomt dat er straatvuil of grind tussen de voegen komt.
De verscheidenheid in planten, struiken en bomen zorgt ervoor dat je niet uitgekeken raakt. Kinderen kunnen hier heerlijk rondrennen en spelen, terwijl de volwassenen genieten van het buitenleven op het terras, op de vlonder of onder de overkapping.