Tuinontwerp Zwijndrecht

Een ontwerp maken voor een tuin, is al een project op zich. Wij kregen de vraag voor een ontwerp van een tuin in Zwijndrecht.

Het eerste wat dan moet gebeuren is een afspraak bij de klant. Wij inventariseren de wensen van de klant en bespreken het budget. Dat laatste vinden wij belangrijk omdat voor beide partijen dan duidelijk wordt wat de mogelijkheden zijn voor de invulling van de tuin. Zo worden de juiste keuzes gemaakt en kunnen teleurstellingen worden voorkomen. Tijdens dit gesprek wordt er een grove schets gemaakt door ons.

In overleg hebben wij vervolgens onze vaste tuinontwerper ingeschakeld van ConceptGroen en de materialen samengesteld om hier vervolgens een offerte uit te laten ontstaan. Na goedkeuring van de offerte wordt de tuin opgemeten door ons samen met de ontwerper Gilbert de Jong zodat hij het definitieve ontwerp kan maken.

Met de professionele tekenmogelijkheden en de uitgebreide kennis van deze ontwerper, krijgt de klant een zeer realistisch beeld van de toekomstige tuin.
Na bespreking van dit ontwerp en wat kleine aanpassingen is er een definitief ontwerp ontstaan dat zeker de moeite waard is om eens te bekijken.

Het ontwerp is helemaal afgestemd op de lijnen van het huis. Vanuit de voorkant van het huis biedt het ontwerp zicht op een prachtige voortuin met veel groen. In de achtertuin is hoogte verschil te zien. De 'boventuin' wordt deels gazon met een beheerbare bijen-, hommel-, vlindervriendelijke beplanting. Het lagerliggende gedeelte krijgt een speelfunctie. Uiteraard wordt er goed rekening gehouden met de ligging van de tuin. Aan de zijkant van het huis ligt de tuin voor een groot gedeelte van de dag in de schaduw. Hier wordt de beplanting op afgestemd. Aan de zuidzijde van de tuin ligt een zonning vlonderterras wat ook voor speelsheid zorgt in materiaalgebruik.